Whisky røgspåner er velegnede til kul- og gasgrill, elektriske rygeovne og andre rygeovne. De er lavet af egetræsfade, hvori der har været opbevaret alkoholholdige drikkevarer, blandt andet fra Rioja og andre steder i Spanien, Frankrig og Portugal. I fremstillingsprocessen bevares aromaen, smagen og andre vigtige kulinariske egenskaber. Røgspåner er perfekte til at ryge alle typer mad. Kød, grøntsager, fisk, pizza og desserter får en lækker røgsmag. Brug: Udblød røgspånerne i vand i cirka 10-20 minutter. Brug cirka 2 dl rygespåner per kg mad du ønsker at ryge. Læg spånerne i en aluminiumsform, rygeboks, på bunden af rygeren eller på rygerpladen. Hvis du bruger en kulgrill: Når kullet gløder placeres formen/kassen/pladen med røgspånerne direkte oven på kullet. Hvis du bruger en gasgrill: Hvis der er et rygerum i grillen, læg panden/kassen/tallerkenen i den. Hvis ikke, skal du placere beholderen i hjørnet under grillen, før du tænder for grillen. Hvis du bruger en rygeovn, drysser du et jævnt lag røgspåner på rygepladen, cirka 2 dl pr. kg mad du ønsker at ryge. Når fliserne begynder at ryge, lægges maden, der skal tilberedes, i grillen/rygeren.
Vis mere
Steghuller fra Muurikka
Det startede i Finland med den nu klassiske steghul, og i 1976 grundlagde de Muurikka. Siden da er der blevet solgt hundrede tusinder af steghuller, og ved lejrbål og havefester er Muurikkas produkter en selvfølgelig del af måltidet.